google.com, pub-9253209472297458, DIRECT, f08c47fec0942fa0 google.com, pub-9253209472297458, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Marin Dan

Soft-uri pentru fiecare tip de graficaÎn ceea ce privește grafica digitală, un artist are nevoie de un software în care să conceapă imaginile dorite. Pe piață există o multitudine de astfel de programe, care îi oferă tool-urile necesare pentru a transmite mesajul dorit, fie el de natură artistică sau funcțională. Iată câteva dintre acestea:

  • Adobe Photoshop


Acesta este, probabil, cel mai cunoscut dintre programele de creație grafică disponibile pentru designeri. Oferă o gamă bogată de instrumente de editare, atât pentru desktop, cât și pentru mobil. Datorită faptului că este sincronizat cu Adobe Creative Cloud, oferă și o serie de beneficii adiacente, precum servicii de stocare în cloud, sincronizarea librăriilor și altele.

Adobe Photoshop le oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege o interfață adaptată nevoilor lor sau să customizeze una. Printre cele disponibile se numără Graphic and Web, Motion, 3D, Painting și Photography. Astfel, în funcție de natura proiectului, designerul poate utiliza acele funcții necesare pentru obținerea rezultatului dorit. În plus, interfața oferă asistență, utilă mai ales în cazul celor aflați la început de drum, iar fișierele pot fi transferate ușor între diferitele soft-uri ale pachetului.

  • Adobe InDesign


Potrivit mai ales pentru cei care își desfășoară activitatea în domeniul editorial, InDesign este un instrument ideal pentru a crea reviste, broșuri sau pagini cu informații. Spre deosebire de Adobe Photoshop, este mult mai ușor de stăpânit de către începători. Într-o perioadă scurtă de timp, poți ajunge la rezultate satisfăcătoare, dacă lucrezi cu text și imagini.

Printre cele mai utile funcții se numără Adjust Layout, care îți permite să modifici textul, iar designul se schimbă automat, fără ca tu să reiei întregul proces de proiectare a paginii. Imaginile sunt redimensionate automat. Un dezavantaj ar fi interfața care nu este intuitivă. De asemenea, este un produs destinat companiilor, și nu utilizatorilor obișnuiți, iar prețul este unul pe măsură.

  • Corel DrawUna dintre cele mai importante trăsături ale acestui program este că îmbină tool-uri de nivel profesionist cu o interfață ușor de utilizat chiar și pentru cei care lucrează la nivel de amator, oferind, astfel, o gamă de funcții puternice pentru editare.

Odată ce deții Corel Draw, ai acces la o librărie ce conține mii de fotografii și de imagini de rezoluție înaltă, pe care le poți folosi pentru proiectele tale. În plus, ai la dispoziție o mulțime de template-uri, fonturi, rame, gradiente și de alte resurse care îți vor înlesni activitatea de creație.

Cele trei variante de prețuri fac ca acest software să fie accesibil pentru utilizatori, iar fiecare versiune poate fi updatată în mod regulat. Stylus-ul funcționează fără lag, iar la final, poți exporta imaginea în peste 40 de formate.

  • Adobe Illustrator


După cum îți poți da seama din denumire, acesta vine în întâmpinarea nevoilor ilustratorilor pentru crearea de layout-uri pentru pagini, de logo-uri, de drafturi pentru web design sau de orice alt tip de proiect de acest gen. Este una dintre cele mai importante aplicații pentru crearea imaginilor vectoriale.

Adobe Illustrator este ușor de personalizat de către utilizatori, datorită numeroaselor preseturi deja existente și a unor funcții customizabile. Funcția de editare in-panel îți oferă posibilitatea de a modifica mai multe planșe simultan, așa că vei scuti timp prețios. Un alt plus îl reprezintă compatibilitatea cu diverse configurații de PC, pe lângă device-urile Apple sau cele cu sistem de operare Windows.

Fișierele rezultate în urma editării au dimensiuni relativ mici, datorită formulelor matematice utilizate, iar odată ce plătești pachetul, vei avea acces și la peste câteva zeci de milioane de imagini, grafice, template-uri și clipuri disponibile în Adobe Stock.

  • Canva


Canva reprezintă unul dintre cele mai accesibile instrumente de editare, atât ca preț, cât și ca mod de utilizare. Este disponibil online și are o variantă gratuită. Odată înregistrat pe platformă, vei avea la dispoziția ta o mulțime de template-uri, de fonturi și de imagini. Prin metoda drag and drop, poți muta pe planșa de lucru elementele de care ai nevoie.

Deși nu are funcționalități avansate precum Photoshop, lista de tool-uri este suficient de bogată pentru a crea postări pe social media sau pentru a posta conținut vizual pe site-uri. Poate fi utilizat atât în browser-ul de internet, cât și pe Android sau iOS.

Acum că știi mai multe despre domeniul graficii și despre ramurile sale, poți să abordezi cu mai multă încredere propriile proiecte și provocări din acest sector.

10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page